One of the fastest growing cities in Canada, Surrey’s City Hall building was rapidly becoming too small – particularly when it was decided that five government departments needed to relocate their offices to the existing building.

Project Essentials

  • LocationSurrey, BC
  • ClientCity of Surrey
  • ArchitectPerkins + Will
  • BudgetC$9 million

This project involved the design of a new three-storey office expansion, constructed with a mixture of exposed precast hollowcore and cast-in-place concrete. Fast + Epp’s floor panels were supported on in situ-reinforced concrete beams and columns. By integrating these precast hollow core floor units, we were able to use the cores as mechanical air ducts (with diffuser penetrations formed along the length of the floor panels).

 

The project also included a seismic upgrade to the City’s existing four-storey building, with shaped steel chevron braces discreetly fit as an exposed feature within the existing work spaces.

 

This work was to be completed concurrently with the re-cladding of the tower. Thus, we arranged for the steel braces and moment frames to be prefabricated, allowing for quick and efficient installation.