With a growing student body at Simon Fraser University (SFU), the desire for new space and facilities at the Burnaby campus has also surged – one being a new football stadium. Engaging the student body and raising school spirit are key elements to the architectural vision behind the new 1,800 seat stadium and canopy.

Project Essentials

  • LocationBurnaby, BC
  • ClientSimon Fraser University
  • ArchitectPerkins + Will
  • Size25,000 ft² (2,323m²)
  • BudgetC$16 million
SFU Stadium Interactive 3D Modelo

The lightweight “floating” canopy cantilevers over 16 metres, providing unobstructed views for the grandstand spectators below. The modern reflection to the architectural rhythm of the existing Lorne Davies Complex building is accentuated by the careful set out and shaping of prefabricated steel girders. Careful structural detailing was developed to ensure the roof seamlessly coordinates with the supporting services required.

The stadium is now home to Canada’s National Collegiate Athletic Association (NCAA) teams as well as SFU’s football team. The new facility also serves as a space for other SFU athletic teams and activities, special events, and entertainment.

Chris Mills, Senior Project Manager at Fast + Epp, explains how we bring this visual statement of continuous wood structure to life.

SFU Stadium – Behind the Structural Design (Part 1)

SFU Stadium – Behind the Structural Design (Part 2)