With a nod to the nearby 1960’s single family residential neighbourhood, this 6-storey, multi-family villa offers families a modern and serene option for urban living.

Project Essentials

  • LocationVancouver, BC
  • ArchitectArno Matis Architecture

The villa complex is located between a single family residential neighbourhood and a growing transit hub. Encompassing an entire city block, Aperture has become an iconic image of stacked timber, concrete and glass-framed multi-unit residential building.

The primary structural frame consists entirely of conventional cast-in-place concrete.

The floor-to-ceiling windows of each unit are framed by rectangular or square concrete and timber blocks – like apertures on a camera. Each frame allows sunlight to stream indoors – but when the sun is higher in the summer, the frames act as shades, protecting each unit from the sun, keeping the indoors cool.

Featuring two 7,000 square foot shared roof spaces, quiet waterfalls in a reflecting pool, nearby green space, and bright indoor living spaces, Aperture is a nexus where growing density and transit meets a quieter suburban life.